خواص درمانی سرکه قرمز


خواص درمانی سرکه قرمز گرداوری شد

خواص درمانی سرکه قرمز

 

سرکه قرمز در حقیقت یک اثر درمانی فوق العاده مؤثر دارد که از طریق استفاده از انگور طبیعی به دست می آید. سرکه انواع مختلفی دارد اما سرکه ای که از نوع قرمز باشد در واقع سرکه انگور نام دارد. علت قرمز بودن این نوع سرکه به دلیل استفاده از انگورهای قرمز رنگ می باشد. یکی از تأثیرات بسیار مهم سرکه در رابطه با اثر شفابخشی در سیستم گوارشی بدن می باشد . از گذشته های دور سرکه قرمز به دلیل خاصیت درونی خود ماده ای برای از بین بردن عفونت های داخلی بدن به شمار می رفت.

از جمله خواص دیگری که برای سرکه قرمز در نظر گرفته شده ، خواص مهم آن برای از بین بردن قارچ در پاها می باشد. معمولا یکی از عوامل مهم برای ایجاد بوی نامطبوع در داخل پاها ، رشد قارچ در بین انگشتان می باشد. هرچه میزان رشد قارچ بیشتر شود معمولا بوی شدیدتری را از خود متساعد می کند.

افرادی که به دلیل مصرف زیاد چربی ، چربی خون بالا دارند یکی از درمان های ضروری برای کاهش چربی خون را سرکه قرمز می دانند. سرکه قرمز اثر سوزانندگی چربی دارد ، بنابراین مصرف آن بی فایده نیست و تا حدودی در از بین بردن چربی مؤثر خواهد بود ، اما در مصرف افراطی از این ماده بپرهیزید زیرا می تواند عملکرد طبیعی معده را تحت تأثیر قرار دهد و خود منجربه به بیماری های دیگر شود.

در گذشته یکی از مصارف شایع ، استفاده از سرکه قرمز برای رفع سردردهای مزمن به شمار می رفت. در برخی از مواقع سردردهای بسیار شدید گریبان گیر فرد خواهد شد که می تواند در عملکرد طبیعی و زندگی او اثرگذار باشد. شما حتی می توانید با عمل بو کردن این بو را به سیستم عصبی خود منتقل نمایید و از آن طریق به بهبود سردرد خود بپردازید.

 

خواص تخم ، ریشه و برگ جعفری


خواص تخم ، ریشه و برگ جعفری گرداوری شد

خواص تخم ، ریشه و برگ جعفری

 

جعفری گیاهی است علفی ، دوساله و معطر که ارتفاع آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن برنگ سبز تیره و دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفعی است .

گلهای جعفری کوچک برنگ مایل به سبز و بصورت چتر یم باشد میوه آن کوچک به درازای 2 میلیمتر و به قطر یک میلیمتر و دارای بوئی معطر است

ترکیبات شیمیایی:از برگ و تخم جعفری بوسیله تقطیر با بخار اسانسی گرفته می شود که بسیار معطر است و در غذاها بکار می رود . اسانس برگ جعفری چون به مقدر بسیار کم بدست می آید گران است .

اسانس تخم جعفری کمی بوی تلخ درد که زیاد مرغوب نیست .ریشه جعفری معطر  طعم آن تقریبا مانند برگ آن است .

 

خواص تخم جعفری

تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

1)ضد نفخ شکم است .

2)شریان ها و رگ ها راتمیز می کند .

3)ادرار آور و قاعده آرو است .

4)برای درمان تب نوبه بکارمی رود .

5)در قدیم الایم برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را در داخل مهبل قرار می دادند.

 

خواص ریشه جعفری

1)ریشه جعفری اشتها آور است .

2)ادرار آور و قاعده آرو است .

3)سنگ کلیه را دفع می کند .

4)برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را  در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید .

5)دم کرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس بکار می رود.

6)برای درمان سرخک مفید است .

 

خواص برگ و ساقه جعفری

1- برای رفع لکه ها و جوش صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید .

2-برای روشن شدن رنگ پوست مقدری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود.

3-دم کرده جعفری ضد تب است .

4-دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است .

5-خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند .

6-بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید.

7-جعفزی نفس را خوشبو می کند.

8-برای درمان ضرب خوردگی و خون مدرگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید .

 

مضرات جعفری

افراط در مصرف جعفری جریان خون را کند می‎کند.همچنین زیاده روی در خوردن جعفری محرک اعصاب است.

 

منبع : ای ار طب