عرق شنبلیله ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف شنبلیله گرداوری شد
شنبلیله گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد میکند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت میشود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار میآید. لازم به ذکر است که علاوه بر برگهای سبز گیاه شنبلیله، دانه شنبلیله نیز سرشار از مواد مغذی میباشد و ارزش غذایی بالایی دارد.
شنبلیله سرشار از مواد معدنی چون: مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، سلنیوم، روی، منگنز و منیزیم میباشد و از نظر ویتامینی نیز دارای انواع ویتامینهای گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، فولیک اسید و نیز ویتامین A و C میباشد. علاوه بر موارد ذکرشده، دانههای این گیاه سرشار از پروتئین، لیزین، تریپتوفان، استروئید ساپونین و دیوسژنین (ترکیبی که خواص شبه استروژنی دارد) میباشد.
بهترین درمان طبیعی برای مشکلات پوستی مانند اگزما، جوش، خراش، زخمها، سوختگی، مشکلات پوستی ناشی از نقرس و نیز ضخیم و پرپشت شدن موها، استفاده موضعی از پودر دانه شنبلیله میباشد. برای این منظور لازم است پودر دانه شنبلیله را با آب داغ مخلوط نمایید و سطح آسیبدیده پوستی و یا مو را با این مخلوط بپوشانید.
طبع آن گرم و خشک است.
بر روی یک گرم پودر دانه، یک استکان آب سرد ریخته و حداقل سه ساعت نگه میداریم؛ سپس آن را صاف کرده و میل میکنیم. از سویی چون محلول تلخ است، میتوان آن را با کمی عسل، شیرین نمود.
این عمل را میتوان تا ۵ بار در روز تکرار کرد؛ زیرا مصرف عادی پودر دانهها، تا ۵ گرم در روز مجاز است.
1. یکی از اثرات جانبی متداول تهوع میباشد که با مصرف بیش از 100 گرم در روز احتمال تهوع افزایش مییابد. به این منظور روزانه کمتر از 8 گرم از این گیاه توصیه میشود. گازهای رودهای و اسهال نیز در برخی افراد گزارش شده است.
2. در صورت حساسیت پوستی به این گیاه، از درمانهای موضعی بر روی پوست اجتناب کنید؛ زیرا منجر به التهاب و راشهای پوستی میشود.
3. در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است، در عرق و ادرار بوی شربت افرا ایجاد شود.
4. شنبلیله هم خانواده با بادامزمینی میباشد. اگر به بادامزمینی حساسیت داشته باشید، احتمال حساس بودن شما به شنبلیله هم وجود دارد.
5. شنبلیله سطح قند خون را کاهش میدهد و استفاده از دزهایی بیشتر از مقادیر توصیهشده باعث افت شدید قند خون میشود. اگر مبتلا به دیابت میباشید با احتیاط و با فاصله از انسولین و داروهای خود از این گیاه استفاده کنید.
6. این گیاه به عنوان درمان طبیعی برای آسم شناخته شده است؛ اما تنفس پودر آن باعث آسم و علائم آلرژی در افراد میشود.
7.از آنجایی که تخم شنبلیله دارای اثرات تحریک کنندگی رحم می باشد، از مصرف آن در دوران بارداری خودداری نمایید. اما از برگ آن میتوان در هنگام زایمان استفاده نمود.
8.بیماران دیابتی که از انسولین استفاده می کنند باید قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت نمایند.
نیروبخش و مقوی ، مفید برای بیماری قند ، مسلولین و اشخاص ضعیف ،کاهش دهنده کلسترول ، در استعمال خارجی برای قارچهای پوستی مفید است ، کمک به بهبود زخمها ،ضد التهاب گلو و بواسیر
(یک فنجان در یک لیوان آب بعد از غذا میل شود).
طبیعت عرق شنبلیله گرم می باشد
عرق بهارنارنج ، خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات بهارنارنج گرداوری شد
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقیات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد
*مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.
*بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.
*بهارنارنج آرامشبخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است
*سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش میدهد.
*برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است
*افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت
*عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.
*دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی مفید است.
*هار نارنج تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می برد.
*مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.
*عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است
*در تسکین ناراحتی های سینه مؤثر است.
*برای کنترل تشنجها و حمله قلبی هم مصرف شربت بهار نارنج را توصیه میکنند.
*مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است.
*موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ ها میشود.
*کسانی که یبوست دارند آب بهار نارنج را همراه عسل شیرین کنند و بخورند.
*آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میگردد.
*بخور بهارنارنج پوست چهره را باز می کند.
*برای سرگیجهها از شربت بهار نارنج استفاده شود.
*بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.
*دم کرده بهار نارنج برای رفع سکسکه به کار میرود.
*بهترین ترکیبی که در تابستان از آن میتوان استفاده کرد عرق بهار نارنج به همراه گلاب و آب است.
بهارنارنج طبع گرم و خشک داشته و بسیار نشاط آور است، شربت خنک آن در تابستان مورد استفاده است.
یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، میتوانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
استفاده زیاد از بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب میشود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود.
زیادهروی در خوردن عرق بهار نارنج بیخوابی ایجاد میکند.
زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بیخوابی میشود، از این خاصیت میتوان در مواقع نیاز به نخابیدن استفاده کرد.
آرامش بخش ، تقویت کننده اعصاب و قلب ، درمان کننده بی خوابی ، ضدسکسکه و خواب آور
طبیعت گرم دارد
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت
عرق بهار نارنج به جای دیازپام
با توجه به نتایج به دست آمده از یک مطالعه، از بهار نارنج می توان به عنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده کرد.
این مطالعه با هدف مقایسه ی تاثیر عرق بهار نارنج و دیازپام بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی توسط دکتر محمود اخلاقی، استادیار گروه بیهوشی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و جمعی از همکاران انجام شد.
در این مطالعه تعداد 60 بیمار 14 تا 48 ساله ی مراجعه کننده به بیمارستان آیتالله کاشانی شهرکرد جهت عمل جراحی، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره تقسیم شدند.
2 ساعت قبل از عمل به گروه یک 100 سی سی عرق بهار نارنج و به گروه 2 محلول یک قرص 5 میلی گرم دیازپام در 100 سی سی آب به صورت خوراکی داده شد.
میزان اضطراب بیماران توسط پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر و علائم حیاتی بیماران قبل و 2 ساعت پس از دریافت دارو ثبت شد.