درباره هندوانه ابوجهل
هندوانه ابوجهل میوهای تلخمزه است که در فارسی با نامهای خربزه روباه، کدوی تلخ و سیب تلخ و در عربی با نامهای حنظل، مراره الصحاری و علقم و در فرهنگ اچمیزبانهای جنوب ایران به نام خزَرَ (تلفظ: Khazara) نام برده شدهاست.
هندوانه ابوجهل از راسته کدوئیها (Cucurbitales) از تیره کدو (Cucurbitaceae)، از سرده سیترولوس (Citrullus) بوده و نام علمی آن Citrullus colocynthis است. مصرف آن باعث کولیت شدید شده و به علت مواد سمی خطرناک است.
نام نوعی گیاه بالارونده بومی حوضه مدیترانه به ویژه ازمیر ترکیه، نوبه آفریقا و تریسته ایتالیا است. این گیاه از خانوادهٔ هندوانه است اما با هندوانه معمولی تفاوتهایی دارد شامل اندازهٔ کوچکتر، جسم سفتتر و مزهٔ تلخ.
ترکیبات شیمیایی هنداونه ابوجهل
در گیاه وجود یک ماده تلخ به نام کولوسنتین و کولوسنتتین گزارش شده است.
مضرات هنداونه ابوجهل
مدتی است این هندوانه مورد توجه مبتلایان به دیابت قرار گرفته و از سوی بسیاری از عطاریها برای کمک به کاهش قند خون به این بیماران عرضه میشود و جالب آن که این میوه در برخی نقاط شهر به صورت تازه به فروش میرسد و جالبتر، ترشی هنداونه ابوجهل میان دیگر ترشیجات به چشم میخورد و خریداران خاص خود را دارد؛ اما آیا واقعا هندوانه ابوجهل پایین آورنده قند خون است؟
با آن که هنوز اطلاعات علمی کامل و معتبری درباره اثرات ضد دیابتی این گیاه وجود ندارد، اما براساس تحقیقات و آزمایشاتی که در برخی دانشگاههای کشور صورت گرفته مشخص شده است هندوانه ابوجهل در مقدار معین و تجویزشدهای میتواند به ترشح انسولین کمک کند و سبب کاهش قند خون شود؛
اما براساس نتایج اولیه یک طرح تحقیقاتی دیگر، با وجود تأثیر مثبت هندوانه ابوجهل در کاهش میزان قند و چربی خون، اثرات سمی مصرف این گیاه روی قلب، کبد و دستگاه گوارش نیز مشاهده شده است.
بر اثر مصرف زیاد و خودسرانه این میوه، علائمی چون درد معده، مدفوع آبکی یا خونی، استفراغ و نبض ضعیف گزارش شده و با مصرف مقادیر بیشتر ضعف، غش، اختلالات حسی، گیجی، هذیان و اختلالات گردش خون مشاهده شده است. در حیوانات آزمایشگاهی نیز سمی شدن سلولی به شکل اثرات جهشزایی دیده شده و بروز دیگر عوارضی چون اگزمای پوستی، التهاب حاد کولون و سمیت کبدی و کلیوی نیز احتمال دارد.
همچنین مصرف این میوه به دلیل احتمال سقط جنین در زنان باردار و به دلیل ورود ترکیبات سمی گیاه به شیر در دوران شیردهی توصیه نشده است.
در مورد تداخلات دارویی گیاه هنداونه ابوجهل، مستندات علمی کافی وجود ندارد، اما در برخی منابع آمده است این احتمال وجود دارد بر اثر مصرف همزمان پودر، عصاره یا خود هندوانه ابوجهل با دیگر داروهای ضد دیابت، قند خون بیش از اندازه کاهش یابد. در ضمن از عوارض مصرف خودسرانه آن چون بشدت محرک مخاط است خونریزی شدید گوارشی است.
البته لازم است بدانید مصرف هندوانه ابوجهل در حد کم و درست یا تحت نظر پزشک توصیه شده است، اما مصرف خودسرانه آن ممکن است بیعوارض نباشد. میزان معین این میوه داروی بسیار خوبی برای رفع یبوست است و چون خاصیت مسهلی آن بسیار قوی است، برای کسانی که ورم روده دارند و خانمهای باردار مناسب نیست.
خواص و فواید هندوانه ابوجهل ۱. طبع آن خیلی گرم و خشک است.۲. یک مسهل خیلی قوی است برای کسانی که ورم روده دارند و خانمهای حامله مناسب نمیباشد.
۳. برای بیماران بلغمی مفید میباشد زیرا مسهل بسیار قوی بلغم است و اخلاط بلغمی را از اعماق بدن خارج میکند.
۴. سعی شود جهت مسهل از میوه این گیاه استفاده نگردد مگر در موارد ضروری باشد حتماً زیر نظر پزشک استفاده گردد.
۵. جهت دندان درد ریشه آن را که در سرکه پختهشده باشد مزمزهکنند.
۶. برای درمان آبآوردن انساج مفید است.
۷. جهت بیماریهای کبدی از میوه این گیاه استفاده میگردد.
۸. گرد میوه این گیاه را با گرد پیرتر مخلوط کرده جهت از بین بردن حشرات در کشاورزی استفاده میگردد.
۹. هندوانه ابوجهل یک آنتیبیوتیک قوی است.
۱۰. جهت درد سیاتیک از روغن این گیاه به محل عصب بمالند.
۱۱. جهت درد مفاصل و نقرس با روغن میوه هندوانه ابوجهل ماساژ دهند.
۱۲. برای درمان جذام از روغن آن بر پوست بمالند و حدود نیم گرم از گرد کاملاً ساییده شده آن همراه نشاسته یا صمغ عربی میل کنند.
۱۳. جهت واریس از روغن آن بر قسمتهای واریس بمالند.
۱۴. جهت استفاده خوراکی باید خوب ساییده و پودر گردد و با صمغ عربی یا نشاسته یا کتیرا خورده شود.
۱۵. ریشه هندوانه ابوجهل پادزهر سم مار و عقرب است بصورت دمکرده حدود ۴ گرم الی ۸ گرم میل کنند.
۱۶. جهت بیماریهای سردرد و درد شقیقه و فلج و لقوه و صرع نیز مفید میباشد.
۱۷. برای درمان صدا در گوش ۱ یا ۲ قطره از روغن این گیاه را در گوش بچکانند.
۱۸. جهت مصرف داخلی میتوان پودر گیاه هنداونه ابوجهل را همراه با ادویه استفاده کرد.
۱۹. برای جلوگیری از ریزش مو حدود نیم گرم از پودر کاملاً سائیده این گیاه همراه کمی ادویه با غذا میل شود.
۲۰. افراد سردمزاج از خوردن حنظل خودداری کنند.
۲۱. جهت جلوگیری از سفیدشدن مو میوه هندوانه ابوجهل را سوراخ کرده دانههای آن را بیرون آورده سپس با روغن زنبق داخل آن را پر کنند و سوراخ را با قطعهای از میوه مسدود کنند آنرا داخل خمیر گذاشته در آبجوش بگذارند بپزد سپس از روغن آن بصورت خضاب استفاده کنند.
۲۲. جهت توجه جریان خون از مغز به سایر اندامها حدود نیم گرم از پودر کاملاً سائیده شده این گیاه همراه با کمی نشاسته میل شود.
۲۳. برای از بین بردن کک در اتاق برگ تازه هندوانه ابوجهل را میپاشند.
۲۴. جهت خارش پوست پودر هندوانه ابوجهل را با ماست مخلوط کرده بمالند.
۲۵. کسانی که سکته مغزی کردهاند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۴ روز در ماه میل کنند.
۲۶. برای بیماری قند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۷ روز در ماه میل کنند.
طرز تهیه روغن هندوانه ابوجهل۲۰۰ گرم آب هندوانه ابوجهل، ۱۰۰۰ گرم روغن کنجد یا زیتون را با حرارت غیر مستقیم یا با حرارت ملایم میجوشانیم تا آب تبخیر شود.
نکاتی در رابطه با مصرف این گیاه
- جهت دندان درد ریشه آن را که در سرکه پختهشده باشد مزمزه کنند. - جهت استفاده خوراکی باید خوب ساییده و پودر گردد و با صمغ عربی یا نشاسته یا کتیرا خورده شود. - برای درمان صدا در گوش ۱ یا ۲ قطره از روغن این گیاه را در گوش بچکانند. - برای جلوگیری از ریزش مو حدود نیم گرم از پودر کاملاً سائیده این گیاه همراه کمی ادویه با غذا میل شود. - برای از بین بردن کک در اتاق برگ تازه هندوانه ابوجهل را میپاشند. - جهت خارش پوست پودر هندوانه ابوجهل را با ماست مخلوط کرده و بمالند. - کسانی که سکته مغزی کردهاند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۴ روز در ماه میل کنند. - برای بیماری قند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۷ روز در ماه میل کنند.
نکته بسیار مهم درباره مصرف هنداونه ابوجهل
این میوه به دلیل سمی بودن و مسهلی بالا بهتر است در قالب ترشی یا به صورت تازه و خودسرانه مصرف نشود و عطاری ها هم در زمان عرضه آن جانب احتیاط را رعایت کرده و بدون نسخه ای که مربوط به متخصص مربوط باشد، این گیاه را به دست مشتری ندهند.
منبع:salamati.ir
خواص تخمه هندوانه ابوجهل طرز خوردن هندوانه ابوجهل طریقه مصرف هندوانه ابوجهل عکس هندوانه ابوجهل قیمت هندوانه ابوجهل مضرات هندوانه ابوجهل هندوانه ابوجهل برای چی خوبه هندوانه ابوجهل برای لاغریبیل و عسل
زنجبیل و عسل : شربت عسل و زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است و مصرف آن قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. این ترکیب پروتئین زیادی دارد که به فرآیند گوارش کمک و ترشح صفرا را تحریک می کند
شربت عسل و زنجبیل یکی از بهترین نوشیدنی های دارویی است و شما با خوردن آن با تمام بیماری ها خداحافظی می کنید.
شربت عسل و زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است و مصرف آن قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. این ترکیب پروتئین زیادی دارد که به فرآیند گوارش کمک و ترشح صفرا را تحریک می کند تا چربی ها به راحتی حا و دفع شوند.این شربت گیاهی حرکات روده را تسهیل می بخشد . همچنین توانایی افزایش جذب دیگر مواد مغذی و کاهش ضایعات را دارد و از آن برای کاهش التهاب معده در کودکان استفاده می شود.
مصرف یک قاشق چای خوری شربت عسل و زنجبیل برای افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند بسیار مفید است.
ترکیب عسل و زنجبیل به کاهش عوارض شیمی درمانی کمک می کند و همچنین احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد مصرف این شربت، محرک آنزیم های آنتی اکسیدانی است که احتمال رشد سرطان و متاستاز را کاهش می دهند.
زنجبیل همچنین به دلیل تخلیه ی معده از ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ به خصوص در زمان شیمی درمانی پیشگیری می کند. تهوع ناشی از شیمی درمانی است و زنجبیل می تواند آثار قدرتمند آن را متعادل سازد.
ترکیبات زنجبیل مانع تولید سیتوکین های التهابی و آنزیم های تولیدکننده پروستاگلاندین ها می شوند و از این طریق کاهش دهنده ی واکنش های التهابی و بیماری های قلبی است.
همچنین باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید، فسفولییپدها و در نتیجه کاهش تخریب های آترواسکلروتیکی و همچنین افزایش کلسترول خوب می شود.
از ترکیب عسل، زنجبیل و فلفل سیاه معجونی شفابخش به دست می آید که توانایی تسکین علائم آسم و حتی درمان آن را دارد . این ترکیب خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش تنش و بهبود جریان اکسیژن به ریه ها و آرامش رگ های خونی در ریه ها کمک می کند. این ترکیب همچنین یک خلط آور فوق العاده است و سرفه، سرماخوردگی، گلودرد و آبریزش بینی را درمان می کند.
یک قاشق چای خوری پودر خشک زنجبیل یا دو قاشق چای خوری زنجبیل رنده شده ی تازه را داخل قوری بریزید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید. به مدت پنج دقیقه آن را با حرارت ملایم دم کنید، سپس آن را با عسل شیرین کرده و میل کنید. همچنین می توانید برای تهیه ی این شربت یک قاشق چای خوری عصاره ی ریشه ی زنجبیل را با یک قاشق چای خوری عسل و کمی آب ولرم ترکیب کنید. عسل را می توان به چای یا دمنوش زنجبیل و دارچین نیز اضافه کرد.
منبع: بوعلی دارو