خواص تخم مرغ و مضرات زرده آن آماده شد
در یک برنامهی پژوهشی مشترک بین دانشگاه هاروارد ایالات متحده امریکا و کالج پزشکی تانگجی چین مقرر شد در سال ۲۰۱۲ رابطهی بین مصرف تخم مرغ و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی آزمایش شود. در پایان آخرین مرحلهی پژوهش، مشخص شد مصرف روزانهی یک تخممرغ خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب یا سکتهی مغزی را افزایش نمیدهد. به علاوه، این عادت سالم کمک میکند تا احتمال سکتهی هموراژیک تا ۲۵٪. کاهش بیابد. حالا که این شواهد انکارناپذیر، افسانهی مربوط به وجود کلسترول مضر در تخممرغ را رد کردهاند، باید توجهمان را روی مزایایی که برای ما دارد، متمرکز کنیم.
۱: بالا بردن سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بیشترین سود را از مصرف تخممرغ میبرد. ویتامین آ، ویتامین دی و فولات دیگر عاملان مهم در افزایش سطح ایمنی بدن هستند و سیستم بدن را برای مقاومت در برابر هر بیماری یا ویروسی، نیرومند میکنند.
۲ : بهبود وضعیت پوست
ویتامین آ همراه با بیوتین و سلنیوم، یک بستهی مراقبتی کامل برای پوست تهیه میکنند. این دفاع سه-جانبه به صورت هماهنگ عمل میکند. ویتامین آ به بازسازی و بهبود شرایط فعلی پوست کمک میکند. بیوتین اساسا تضمین میکند پوست موادمغذیاش را نگه میدارد. سلنیوم به عنوان خط اول دفاعی به عنوان محافظ پوست در برابر آسیب اکسیداسیون عمل میکند. لازم به ذکر است که بیوتین به حفظ مواد مغذی در مو نیز کمک میکند.
۳: سوختوساز بیشتر و قوهی بینایی بهتر
سطح بالای ویتامین ب۲ و بیوتین موجود در تخممرغ کمک میکند میزان سوختوساز بدن در یک سطح بهینه باقی بماند. از سویی دیگر، ویتامینa و ب۲ میتواند قوهی بینایی را بهبود دهد.
۴ :تقویت تولید سلولهای خونی
دربارهی سلولهای خونی میتوان گفت فولات به حفظ تولید خون در بدن کمک میکند، در حالی که ویتامین ب۲ تولید سلولهای خونی را افزایش میدهد.
۵ : تقویت ساختار استخوانی
تعداد غذاهایی که به تقویت ساختار استخوانی بدن کمک میکنند، چندان زیاد نیستند. ولی، ویتامین دی و فسفر این مزیت خاص را در تخممرغ ایجاد کردهاند. به علاوه، فسفر عملکرد غشاء سلولی را بهبود میدهد.
۶ : سالم نگه داشتن کبد
کولین یکی از مواد مغذی است که اخیرا وارد فهرست ویتامینها شدهاست. در مقایسه با سایر منابع غذایی، تخممرغ یکی از بالاترین اندازههای کولین را در هر وعده به بدن ما وارد می کند. این مادهی مغذی، از عملکرد صحیح کبد حمایت میکند.
۷ : ظرفیت ذهنی بالاتر
گذشته از مزایای جسمی، تخم مرغ میتواند نیروی ذهنی را به طور قابل توجهی بهبود دهد. ویتامین ب۲ محافظ معروف سیستم عصبی است در حالی که اسید پانتوتنیک میتواند ظرفیت ذهن را افزایش دهد.
مصرف درست تخممرغ یعنی یک تخممرغ در روز (نه بیشتر) مزایای زیادی برای بدن دارد که برای عملکرد طبیعی بدن ما لازم است. به علاوه کاملا روشن است که عناصر مثبت مصرف تخممرغ، به تنها مشکل آن، یعنی داشتن کلسترول بالا، میچربد
فواید و مضرات زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ، یکی از معدود خوراکیهایی است که بدون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل در فرد سالم، میتواند به خونی معتدل و مفید تبدیل شود البته به شرطی که زرده آن بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود.
در منابع مکتوب طب ایرانی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم معتدل، توصیه نشده است.
کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند زیرا این شیوه پختن تخم مرغ موجب میشود که خون غلیظی از آن تولید شود. زرده تخم مرغ نیم برشت (عسلی) غذای لطیفی به شمار میرود بدین معنی که:
– در فرد سالم دارای مزاج معتدل، هضم آن دشوار نیست
– ماده مغذی آن به سرعت در بدن توزیع میشود
– خون معتدلی از آن تولید میگردد
– فضولات اندکی از آن در بدن بر جای میماند.
زرده تخم مرغ نیم برشت یکی از بهترین خوراکیها برای نیرو بخشیدن به سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گردش خون (قلب و شریانها) است. کسانی که مدام در حال کار با کامپیوتر هستند میتوانند از این خوراکی ساده و نیروبخش بهرهمند شوند تا به تدریج دچار ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی آن نشوند یا دست کم روند آن را کندتر کنند.
فواید و مضرات گوجه فرنگی تهیه شد
گوجه فرنگی ها علاوه بر طعم بسیار خوبی که دارند، برای بدن بسیار مفید هستند. آنها در پخت اکثر غذاها کاربرد دارند و حتی خوردن خام شان، لذت بخش است. در اینجا 10 فایده گوجه فرنگی ارائه شده است:
1- گوجه فرنگی برای پوست بسیار مفید است
گوجه فرنگی ها حاوی لیکوپن هستند و این ماده شیمیایی در برخی از پاک کننده های پوست به کار می رود.
برای استفاده از گوجه فرنگی به منظور مراقبت از پوست، 8 تا 12 عدد آن را پوست کنده و بخش درونی شان را روی پوست صورت تان بگذارید.
2- گوجه فرنگی از ابتلا به چند نوع سرطان پیشگیری می کند
تعدادی تحقیق نشان داده است که مقدار بالای لیکوپن در گوجه فرنگی در کاهش ابتلاء به سرطان پروستات ، روده و معده موثر است.
لیکوپن، آنتی اکسیدانی طبیعی است که رشد سلول های سرطانی را کند می کند. گوجه فرنگی هنگام پخت، حتی لیکوپن بیشتری تولید می کند.
بنابراین خوردن سوپ گوجه فرنگی روشی عالی برای رساندن این ماده به بدن است.
3- گوجه فرنگی به استحکام استخوان ها کمک می کند
گوجه فرنگی ها حاوی مقدار قابل توجه ای کلسیم و ویتامین K هستند. وجود هردوی این مواد مغذی برای قدرت بخشیدن و بهبود وضعیت استخوان ها و بافت های استخوانی لازم و ضروری است.
4- گوجه فرنگی، صدمات وارد شده به بدن بر اثر سیگار را بهبود می بخشد
بررسی ها نشان می دهد که گوجه فرنگی می تواند میزان صدمات وارد شده به بدن فرد براثر استعمال سیگار را تا حدی کاهش دهد.
گوجه فرنگی حاوی کوماریک اسید و کلروژنیک اسید است که بدن را از مواد سرطان زای موجود در سیگارها تاحدی محفوظ می دارد.
5- گوجه فرنگی ها حاوی آنتی اکسیدان های ضروری هستند
گوجه فرنگی ها حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین آ و سی هستند. این ویتامین ها در کنار بتاکاروتن موجود در گوجه فرنگی می توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد در خون را خنثی کنند.
هرچه گوجه فرنگی قرمزتر باشد، حاوی بتاکاروتن بیشتری است. از آنجایی که پختن گوجه فرنگی، ویتامین سی را از بین می برد، اگر می خواهید از این ویژگی گوجه فرنگی نیز بهره مند شوید، آن را خام بخورید.
6- گوجه فرنگی ها برای قلب مفید هستند
به علت وجود ویتامین بی و پتاسیم در گوجه فرنگی ها، آنها در کاهش سطح کلسترول و فشار خون موثر هستند.
بنابراین با قرار دادن گوجه فرنگی در رژیم غذایی روزمره تان جلوی مشکلاتی چون حملات قلبی، مغزی و دیگر مشکلات قلبی را بگیرید.
7- گوجه فرنگی ها برای مو مناسب هستند
به دلیل وجود ویتامین آ برای تقویت موها بسیار عالی هستند.
8- دوست کلیه ها می باشند
افزودن گوجه فرنگی بدون دانه به غذای تان، از خطر ابتلاء به سنگ کلیه جلوگیری می کند.
9- گوجه فرنگی ها برای چشم ها مفیدند
ویتامین آ موجود در گوجه فرنگی به قوای چشم کمک کرده و در عین حال از شب کوری جلوگیری می کند.
10- برای افراد مبتلا به دیابت پرفایده هستند
به دلیل وجود مواد معدنی با ارزش مانند کرومیوم در گوجه فرنگی، برای بیماران دیابتی در پایین آوردن قند خون شان بسیار مفید است.
مضرات گوجه فرنگی
در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشکال صورت می گیرد آنهائیکه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط کنند .
بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.
از خوردن گوجه به صورت نارس اجتناب کنید زیرا دارای ماده سولانین است.
افراد سوداوی گوجهفرنگی کم بخورند.
کسانی که پوست حساس دارند و کبد آنها ضعیف است گوجهفرنگی کمتر بخورند.
در خوردن گوجهفرنگی افراط نشود چون امکان تولید سنگ مثانه را دارد.
کسانی که فشارخون دارند از خوردن گوجهفرنگی سرخ شده خودداری کنند.
افراد سوداوی گوجهفرنگی کم بخورند.
سرخ کردن گوجهفرنگی باعث سنگین شدن و دیرهضم شدن آن میشود.